Hey hallo!
Mijn naam is Floortje de Koning en ik ben (basis)psycholoog geregistreerd in het kwaliteitsregister SKJ, lid van het NIP, in het bezit van de Basisaantekening Psychodiagnostiek. Naast medebehandelaarschap en begeleiding (bijv. op school, hulp met plannen, coaching, begeleiding (bijv. lezen/spellen/rekenen), storende gedachten/neerslachtigheid, kinder- 'bore-outs' / burn-outs, laag zelfbeeld, faalangst, onzekerheid, profiel/studiekeuze, positieve psychologie, emotieregulatie) vind ik psychodiagnostiek ook erg interessant. Ik heb veel ervaring met onderzoek naar o.a. intelligentie (zowel individueel als op klas/groepsniveau) / hoogbegaafdheid, AD(H)D, dyslexie, angststoornissen, zelfbeeld, gedragsproblemen, executieve functies, onderwijsbehoeften (+ schooluitval) en in enige mate trauma. Ten aanzien van intelligentieonderzoek en onderwijsbehoeften werk ik met diverse intelligentieonderzoeken, waaronder de WISC-V en niet-verbale intelligentietests indien problemen in de taalbeheersing een vertekend beeld dreigen te geven. Tot slot is dyslexieonderzoek mogelijk en ben ik gecertificeerd dyslexiebehandelaar.
Werken met kinderen en jongeren is mijn grote passie en het creƫren van een veilige vertrouwensrelatie een van mijn grote pijlers, naast de gezamenlijke zoektocht naar de iemands talenten. In de samenwerking met ouders en school vind ik het met oog op eigenaarschap van essentieel belang dat er zoveel mogelijk met in plaats van over het kind gesproken wordt. Uiteindelijk weet hij of zij vaak het beste wat wel of niet zal werken en komen ze meestal met de beste en meest creatieve oplossingen! Samen op zoektocht naar de unieke talenten van een kind/jongere en nog belangrijker: hoe zetten we deze in? Ik krijg regelmatig te horen dat ik enthousiasme en energie overbreng op anderen en dat maakt dit werk voor mij zo mooi: anderen versterken in hun kracht. Ook denk ik graag 'out of the box'.
Naast diagnostiek, (school)begeleiding en medebehandelaarschap vind ik het erg leuk om lezingen, workshops en masterclasses te geven, met als uitgangspunt een combinatie van evidence-based practise en practise-based evidence. Verder werk ik als docent statistiek aan de Universiteit Leiden en vind ik het belangrijk om nauw op de hoogte te blijven van recente wetenschappelijke ontwikkelingen, zonder mijn ogen te sluiten voor maatschappelijke gebeurtenissen en ontwikkelingen die zich recht voor mijn ogen afspelen.
Wie weet tot snel!