Uit onderzoek komt naar voren dat "de klik" de belangrijkste succesfactor is als je samen resultaten wilt behalen. Ik snap dan ook heel goed dat het prettig is om zelf de keuze te kunnen maken met wie je wilt samenwerken.
Ik ben Janny, getrouwd, moeder van twee tieners en ik heb ruim 17 jaar ervaring in het gedwongen kader. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in het forensische vlak (jongeren met justitie contacten), maar heb ook veel ervaring in de Jeugdbescherming (kinderen die niet veilig opgroeien).
In deze sectoren wordt hulpverlening je vaak opgelegd en zit je er niet altijd op te wachten. Daar heb ik alle begrip voor. Toch kom je er alleen of als gezin niet altijd uit en loop je vast. Je vervalt (samen) in oude patronen en weet er geen raad meer mee. Dit kan voor zowel ouders als kinderen een machteloos gevoel geven en dan is het helpend als er iemand is die objectief en vanuit expertise met je mee kan denken zonder te oordelen.
Ik ben nuchter, communiceer duidelijk, maar altijd met een vleugje humor en altijd met respect voor andermans wereldbeeld, we denken en zijn nou eenmaal allemaal anders. Dit wordt vaak als heel prettig ervaren. Bij mij geen zweverig gedoe, maar vooral praktisch en denken in mogelijkheden. Dat is mijn manier van werken en ik kom graag met jou in contact als jij denkt dat dit aan sluit bij wat jij nodig hebt op dit moment.
Samen kijken we wat de hulpvraag is en hoe ik daarbij kan ondersteunen. Ik ben flexibel en ook in de avonduren beschikbaar. Huisbezoeken mogelijk in tijden van Covid, mits uiteraard gepaste afstand bewaard kan worden en we allemaal vrij zijn van klachten.
Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Anthony Ajeki (1981) en ik ben hulpverlener en persoonlijk begeleider in de zorg. Op een laagdrempelige, eerlijke en duidelijke manier werk ik aan de doelen van de cliënt, samen met de cliënt. Mijn kracht is werken met jongeren en jongvolwassenen, maar mijn ervaring is breder dan dat. Naast mijn werk als zorgprofessional ben ik een trotse vader en oprichter van een zorggerichte Jiu Jitsu dojo.
In de zorg heb ik al een aantal jaren ervaring opgedaan als hulpverlener en persoonlijk begeleider binnen gesloten, besloten, open en psychiatrische instellingen. Hier werkte ik met name met jongeren met meervoudige problematiek, zoals ADHD, ODD en stoornissen in het autistisch spectrum. Ik word enthousiast van mijn vak en zet me graag in voor mensen die aan hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en aan hun persoonlijke groei willen werken.
Als ouder weet ik als geen ander dat zorg voor jouw kind een uitdaging kan zijn. Kinderen kijken op een andere manier naar de wereld, met een eigen perspectief dat respect verdient. Het bieden van goede zorg begint daarom bij het hebben van een ruimdenkende geest. Tijdens de hulpverlening gaan wij samen op zoek naar de kracht en behoefte van het kind en het gezin. Het kind en zijn of haar omgeving is altijd mijn uitgangspunt. Dit is immers de houvast voor de zelfredzaamheid en persoonlijke groei van het kind.
Zelf heb ik houvast aan mijn sport: Braziliaanse Jiu Jitsu. Deze sport beoefen ik in mijn eigen dojo Jiu Jitsu Care. In deze dojo leren mensen de sport van Braziliaanse Jiu Jitsu en Judo. Door middel van deze krijgskunsten zetten wij ons bij de dojo in voor mensen met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen. Wij begeleiden ook mensen die sociaal emotioneel moeite hebben om hun draai te vinden in de samenleving. Op de website www.jiujitsucare.nl kun je meer informatie vinden.
Met meer dan 16 jaar ervaring binnen de zorg en welzijn, heb ik ervaring opgedaan met het werken en begeleiden van ouders en kinderen/jongeren. Als ondersteuner binnen het begeleid bezoek heb je vaak contact met beide ouders. Voor mij is het erg belangrijk om neutraal te blijven, of zoals dat ook wel heet, meervoudig partijdig. Het belang van het kind/jongere staat voorop. Als het helpt om ouders te ondersteunen bij opvoed vraagstukken of het helpen creëren van randvoorwaarde, dan doe ik dat graag. Zoveel culturen, zoveel achtergronden, zoveel opvoed manieren. Er is niet een eenduidige manier. Bij de opvoedvraagstukken kijk ik naar de ouders en hoe zij in het leven staan. Uiteraard moet de opvoeding veilig en verantwoord zijn. Samen creëren we een omgeving die prettig en verantwoord is voor uw kind en uzelf. Mensen waarmee ik gewerkt heb en ook nog mee werk ervaren mijn aanpak als prettig. Dit komt door mijn amicale houding. Een mooie uitspraak binnen de zeilsport is: ook met tegenwind kan je op de plek komen waar je wilt zijn.
Registratie:
Als Social worker sta ik ook ingeschreven bij het registerplein, en heb ik een kwaliteitskeurmerk gekregen met het Kwaliteitscertificaat nummer: 461040993
Mijn naam is Caroline Duine (1974) en samenwonend met mijn vriend. De afgelopen 25 jaar heb ik verschillende banen gehad binnen de hulpverlening. De eerste achttien jaar heb ik vooral gewerkt op groepen, waarbij ik begeleiding bood aan kinderen, jongeren en hun ouders als groepsleidster. Vervolgens heb ik zes jaar gewerkt in de pleegzorg, waarbij ik vooral gericht was op het screenen van pleegouders en het matchen van pleegkinderen met de nieuwe pleegouders. Sinds september 2019 werk ik drie dagen in de week bij de gemeente Alkmaar als Jeugdhulpdeskundige. Daarnaast ben ik sinds 2013 als paardencoach, waarbij ik kinderen en volwassen coach met behulp van paarden. Mijn deskundigheid ligt op het gebied van LVG, gedragsproblematiek, scheiding, systemisch werken, trauma en verlies. Daarbij heb ik verschillende trainingen gevolgd op gebied van echtscheiding, systemisch werken, mindfulness en bijvoorbeeld oplossingsgericht werken. Stel dat u, voor uw kind extra coaching d.m.v. van paarden wil, dan kan dit in de vorm van een coachingstraject. We kijken samen naar de inhoud van de trainingen, doelen en uw wensen. De coaching met paarden is zeer geschikt voor onze bijzondere kinderen, kinderen met een rugzakje, ADHD of bijvoorbeeld een vorm van autisme. Ervaring met paarden is niet vereist, er wordt niet op de paarden gezeten of gereden. Omdat ik drie dagen in de week werk bij de gemeente Alkmaar op de afdeling jeugd, mag ik geen kinderen uit de gemeente Alkmaar begeleiden.
De locatie waar ik de paardencoaching geef ligt tussen Schoorl en Bergen.